Lån uten kredittsjekk

Lån uten kredittsjekk

Når man skal handle på faktura eller søke om et lån i banken, så vil banken/kreditoren alltid gjøre en kredittsjekk av deg slik at de finner ut om du faktisk er verdig til å låne penger eller handle med etterskuddsvis betaling. De fleste nordmenn går glatt igjennom en slik sjekk, men hvis man har betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot seg på det tidspunktet man søker om et lån, så vil man trolig få avslag.

Derfor lurer mange på om det er mulig å søke lån uten kredittsjekk. I de fleste tilfeller vil det være umulig å søke et lån uten kredittsjekk, men det er i dag faktisk mulig å skaffe seg et lån selv om man slår negativt ut på denne kredittsjekken.

Ikke mulig å søke lån uten kredittsjekk

Lån uten kredittsjekkFor når man snakker om forbrukslån og lån uten sikkerhet, så tar banken en stor risiko ved å tilby slike lån til sine kunder. Derfor er det ikke mulig å søke lån uten kredittsjekk – for dette er rett og slett den eneste måten banken kan sikre seg at du faktisk har råd til å tilbakebetale de pengene du låner. I en kredittsjekk blir det blant annet avslørt hvor mye du har tjent de siste årene, samtidig som andre faktorer som alder og bosituasjon kan være avgjørende for resultatet i kredittsjekken.

I en kredittsjekk så blir hver søker vurdert etter et fast mønster, og tildelt en poengsum. Det er denne summen bankene får tak i, og deretter vurderer de om det er mye eller lite risikabelt å tilby deg et lån. Lån uten kredittsjekk ville gjort at det nærmest var fritt frem for hvem som helst å søke om lån, og det ville ingen ha vært tjent med. Derfor kan du også se på det som et tiltak for din egen sikkerhet at du faktisk må godkjennes i en kredittsjekk for å få lån.

Kan få lån med negativ kredittsjekk

Tidligere var det ikke mulig å skaffe seg lån dersom man gjennomgikk en negativ kredittsjekk, men dette er faktisk mulig i dag hos enkelte banker. For selv om man ikke kan søke lån uten kredittsjekk, så vil enkelte banker la deg låne penger selv om du har betalingsanmerkning. Dette er dog ytterst sjeldent, og det handler som regel om dersom man behøver å refinansiere dyre smålån eller kredittkortgjeld. Med andre ord er det ikke anbefalt å søke om lån, men det er altså mulig.

Du kan sperre deg for å kredittsjekkes

Hvis du ikke ønsker at banker eller andre selskaper skal få tilgang til din kredittscore, så kan du sende en forespørsel til de ulike kredittbyråene om at du ikke ønsker at man skal kunne kredittsjekke deg. Da vil ikke banken få tilgang til disse opplysningene, og det er egentlig synonymt med at de ikke kommer til å godkjenne søknaden din. For selv om det er mulig å da søke lån uten kredittsjekk, så vil svaret garantert være nei. Det blir på en måte som å skjule noe for banken, og da vil de lure på hvorfor du gjør det.

Du kan kredittsjekke deg selv dersom du er nysgjerrig på hvordan du ligger an. Det er bare å ta kontakt med et av kredittbyråene som du finner på Google og høre hva de har lagret om deg i sine systemer.