Lån til studenter

Lån til studenter

Ungdomsårene og studietidene er neppe den delen av livet der man har best økonomiske vilkår, og de mest frie tøylene til å kjøpe seg hva man vil. Og det er kanskje spesielt studenter som ikke har jobb ved siden av studiene som får merke hvor kostbart det er å lev, og som derfor må søke om lån til studenter. De aller fleste har et studielån som de tilbys gjennom staten, men finnes det muligheter for å få flere eller andre lån?

Kort fortalt så er det eneste lån til studenter som finnes det studielånet som tilbys fra staten. Og når det slettes ikke er nok til å dekke de fleste utgifter som studenter har, så må man se seg om etter alternative løsninger. Et forbrukslån kan være en god løsning for deg som trenger ekstra penger.

Forbrukslån som lån til studenter

Lån til studenterEt forbrukslån er altså ikke noe lån som er spesialtilpasset studenter, men som tilbys til store deler av den norske befolkningen som trenger penger til et eller annet. Det er nemlig et lån der man kan bruke pengene på det man selv ønsker, og uten at banken blander seg inn. Man behøver heller ikke stille med sikkerhet for lånet, noe svært mange studenter vil sette pris på, da de fleste leier og ikke eier sin egen bolig og følgelig ikke har noe å stille som sikkerhet uansett. Et godt lån til studenter er det med andre ord.

Men ettersom renten på norske forbrukslån fastsettes på bakgrunn av søkerens personlige økonomi, så er det studenter som kommer dårligst ut av en slik låneavtale. Dette fordi at renten fastsettes blant annet på bakgrunn av risiko fra bankens side, og derfor er det de med lavest inntekt og dårligst økonomi som får den høyeste renten. Men hvis man bare skal låne en liten eller mellomstor sum, så er det slettes ikke sikkert at risikoen er så stor, og det kan bli et billig lån til studenter.

Dette er for øvrig det eneste reelle alternativet man har som lån til studenter dersom man behøver litt ekstra penger. Mange studenter vil også søke om et forbrukslån for å bruke det som depositum når de skal leie bolig, og det er slettes ikke noen dårlig idé dersom man ikke har klart å spare opp disse pengene. Dette kan også ses på som en måte og spare i det små på, da man vil ha tilbakebetalt lånet og sitte igjen med depositumet når man skal flytte videre.

Generelle betingelser og vilkår

Et forbrukslån er et lån som er ganske så lett tilgjengelig – også for studenter. Enkelte banker har en så lav aldersgrense som 18 år, samtidig som de bare krever at du har en fast inntekt for at du skal få et lån. Derfor kan det hende at du er nødt til å ha en deltidsjobb ved siden av, eller at du jobbet før du begynte å studere. Uansett så er det sjeldent snakk om store summene når vi snakker om lån til studenter, så de fleste vil oppleve at de får låne penger.

Alternativt kan man legge inn en søknad om lån til studenter gjennom en låneformidler. Da blir søknaden formidlet til flere banker, og du øker sjansen for innvilgelse. Vurder også å gå til anskaffelse av et kredittkort, da det kan være en bra (og billig) nødløsning når økonomien ikke strekker til slik man ønsker at den skal gjøre.