Lån til bil

Lån til bil

Har du vært inne på FINN.no og funnet den nye drømmebilen, men mangler penger til å finansiere den? Eller har forhandleren nettopp fått inn en ny Audi som du bare sikler etter å være den første eieren av? I så fall kan det være nødvendig med et lån til bil, for de aller færreste har klart å spare opp såpass mye penger at de kan kjøpe seg en flunkende ny bil eller en ny bruktbil.

I Norge her vi så heldige at det sjeldent er noe problem å skaffe seg et lån til bil, og spesielt ikke ettersom det finnes mange måter å gjøre dette på. Det mest gunstige vil naturligvis være å søke om et dedikert lån til bil, men det er slettes ikke alle som kan gjøre dette. Da er det greit at det finnes alternativer.

Forbrukslån som lån til bil

Lån til bilDe store norske bankene tilbyr som regel dedikerte billån med en nokså gunstig rente, men kravet hos mange av bankene er da at du stiller med egenkapital for kjøpet. Det kalles for delfinansiering, og gjør at man ikke kan låne hele bilens kjøpesum. Dette gjelder uavhengig av om man skal kjøpe seg en ny bil eller en brukt bil. Men før vi snakker nærmere om slike lån til bil, så skal vi se på et forbrukslån som også kan være et godt alternativ som lån til bil – kanskje spesielt om man skal kjøpe seg ny bruktbil.

For med et forbrukslån så kan du søke om å låne fra 5000 til 500 000 kroner, noe som skulle holde for de aller fleste bruktbilkjøp. Dette er kanskje spesielt gunstig dersom du skal kjøpe deg brukt bil, der man kan få mye bil for pengene i et prisikte fra 50 000 til 150 000 kroner. Slike forbrukslån er det mulig for de aller fleste nordmenn og få, og derfor sier man gjerne at det ikke er så veldig vanskelig å ta opp et lån til bil.

Du behøver heller ikke bruke hele lånesummen på selve kjøpet av bilen, ettersom man ved et forbrukslån kan bruke pengene på akkurat hva man vil. Følgelig kan du sette av penger til lån til bil, men også til reparasjoner, drivstoff eller kanskje en ferietur nå som familien har fått seg nytt kjøretøy. Det blir helt opp til deg, og du behøver heller ikke stille med sikkerhet for lånet. Med andre ord – du er den reelle eieren av bilen, og du må ikke ha egenkapital for å søke!

Lån til bil fra norske banker

Men det er også en god idé å søke om et lån til bil hos en av de norske storbankene. Her vil du kunne få en noe lavere rente enn ved et forbrukslån, men det er slettes ikke alle søkere som slipper igjennom her. Dessuten krever enkelte banker at du har en viss andel av kjøpesummen i egenkapital, noe som spesielt er ugunstig ved kjøp av bruktbil (ved kjøp av ny bil vil det faktisk være lurt slik at du ikke sitter igjen med mer gjeld enn hva bilen er verdt når du eventuelt skal selge den).

Før du søker om et lån til bil, så bør du sjekke ut hvor mye det kommer til å koste deg gjennom en billånskalkulator. Det er slettes ikke alle som klarer å behandle et ekstra lån, når man kanskje har både studie- og boliglån fra før av.