Lån med bankid

Lån med BankID

Når du søker lån i dag, så fullfører man gjerne hele søkeprosessen over nettet. Du slipper å møte opp i banken for å snakke med en rådgiver, og du behøver heller ikke vente på at noen gjeldspapirer skal dukke opp i postkassa. Dette var vanlig praksis før, men i dagens moderne internettverden så er det langt enklere å søke lån med BankID. Denne teknologien har allerede revolusjonert måten man bruker banktjenester på, og vil også gjøre det enklere for deg å søke lån.

For å si det på en annen måte – hvis du ikke søker lån med BankID i dag, så kan du regne med to til tre ukers ventetid før pengene kommer inn på konto. Men gjør du det, så snakker vi om et lån på dagen der pengene gjerne kommer innen 24 timer!

Derfor bør du søke lån med BankID

Lån med bankidDen fremste årsaken til at man bør søke lån med BankID er altså at det går langt raskere. Selve søknaden fyller du som regel ut på noen få minutter, og de mest moderne bankene bruker sekunder eller minutter på å godkjenne den. Deretter gjelder det å ha BankID-kodebrikken klar, slik at man kan fullføre hele søkeprosessen når man er i gang.

Det man gjør når man søker lån med BankID, er rett og slett at man identifiserer seg over nettet. Dette kan sammenlignes med å vise legitimasjon når du søker om en lignende tjeneste i banken, og er høyst nødvendig for at ingen skal kunne søke om lån i ditt navn. Samtidig så er det også en juridisk bindende signatur på at du faktisk ønsker å ta opp dette lånet, og kan igjen sammenlignes med det å signere på et stykke papir med en penn. Det kalles rett og slett elektronisk signering, og det å søke lån med BankID er virkelig noe man bør sette pris på.

For som vi så vidt nevnte innledningsvis, så vil man hvis man ikke søker lån med BankID måtte regne med to til tre ukers ventetid hos de fleste banker. Hvis man får et lån i det hele tatt – for mange av de moderne bankene har det som en forutsetning at du kan signere elektronisk. Andre banker vil måtte sende deg en bunke papirer i posten, som du må signere for hånd, for å deretter returnere. Det blir altså ikke noe lån på dagen på deg med mindre du følger de moderne «spillereglene».

Generelle vilkår for forbrukslån

Når man snakker om det å søke lån med BankID, så snakker man som regel om et forbrukslån. Dette er et meget gunstig lån for deg som trenger penger til litt av hvert, ettersom det ikke finnes noen restriksjoner for hvordan du bruker pengene fra et slikt lån. Samtidig så må man heller ikke ha egenkapital eller stille med sikkerhet for å låne, noe svært mange synes er gunstig da man kan søke om et slikt lån når man trenger på kort varsel.

Renten behøver heller ikke være skremmende høy. Alt avhenger av hvilken bank man velger å søke i, og hvordan ens egen økonomi ser ut. Akkurat det å søke lån med BankID vil ikke direkte sørge for at du får et billigere lån, men det kan være med på å gjøre at banken har reduserte kostnader. Indirekte så betyr dette at lånet ditt blir billigere enn hva det hadde blitt uten.