Lån 20 år

Lån 20 år

Gammel som ung, så kan det hende at man trenger å låne penger. I 20-årene så er det mange som blir etablerte og kjøper seg egen bolig, og opplever at det å klare seg som økonomisk selvstendig nødvendigvis er så enkelt som man kanskje hadde trodd. Da er det greit å vite at det finnes egne kategorier som lån 20 år, der også de yngste av oss får tilgang til å søke om lån til forbruk.

Trenger man lån når man er 20 år, så kan det være mange forskjellige grunner til det. Men akkurat hvorfor er egentlig ikke så nøye, for det kommer verken banken eller noen andre til å legge seg opp i. Med et forbrukslån kan du låne penger uavhengig av hva du skal bruke de på!

Verdt å vite om lån når man er 20 år

Lån 20 årDet er mange potensielle fallgruver når man bare er 20 år gammel, og i såpass tidlig alder begynner å pådra seg mye gjeld. Dersom det er snakk om mange titalls tusener, så bør kanskje varsellampene begynne å lyse, for det er slettes ikke mange 20-åringer som har råd til å behandle et slikt lån. Men dersom man trenger et lån når man er 20 år fordi at man ikke kan kjøre rundt på tynnslitte vinterdekk eller av andre nødvendige behov trenger å låne penger, så er det naturligvis en god idé.

For det å søke om et lån når man er 20 år behøver ikke å være så veldig dyrt, forutsatt at man gjør tingene på riktig måte. Med det mener vi at man sammenligner de ulike lånetilbyderne før man bestemmer seg for å legge inn en søknad. Da sparer du både tid (og penger), og det er ingen hemmelighet at det er stor forskjell på hvilken rente de ulike bankene kan tilby deg. Spesielt når man er bare 20 år gammel så vil man spare der det spares kan, og da er det helt klart mye penger å spare på å velge riktig lån.

De fleste 20-åringer vil trenge et lån av mindre størrelse. Det finnes mange banker som tilbyr deg lån helt ned mot 1000 kroner, men den mest vanlige grensen er på 5000 kroner og oppover. De fleste lånene på under 50 000 kroner gir deg ekstra gode betingelser, ettersom det er mindre risikabelt for banken å tilby mindre lånesummer. Dessuten har disse smålånene flere fordeler, som at du får utbetalt pengene samme dag som du søkte om lånet (gjelder kun hos enkelte banker).

Hvor mye koster et slikt lån?

Det er vanskelig, eller nærmest umulig, å si nøyaktig hvor mye et lån 20 år vil koste deg. Dette fordi at det avhenger av mange variabler, som hvilken bank du søker hos, din egen inntekt og hvilken nedbetalingstid du velger. Ikke minst så vil også beløpet spille en rolle for hvilken rente du får. Derfor må man nesten søke om et lån før man får vite det, men de eksemplene på effektiv rente som oppgis av bankene gir et greit innblikk i hva man kan forvente seg.

For summer under 50 000 kroner og når man søker om et lån som 20-åring, så kan man forvente seg en rente på rundt 15-16 prosent hos flere av de største bankene i landet. Det er absolutt ikke dårlig, og med kort nedbetalingstid vil ikke utgiftene til lånet bli så alt for store.