Kredittlån

Kredittlån

Kjært barn har mange barn heter det visst, og det er nok tilfellet for et forbrukslån. For et kredittlån er nemlig en variant av det nevnte lånet, som er en populær måte å skaffe seg penger på kort tid på. Med et kredittlån så kan man nemlig søke om å låne fra 1000 til hele 500 000 kroner, der de minste summene kan utbetales samme dag som man søker.

Et kredittlån gir dessuten muligheten for en fleksibel og lang nedbetaling, og behøver ikke å koste så mye som man først kanskje tror. For selv om et kredittlån er et lån uten sikkerhet, så er det din egen økonomi og inntekt som avgjør hvor mye du må ut med i ekstrakostnader for lånet ditt.

Alt du bør vite om et kredittlån

KredittlånEt kredittlån er altså i praksis det samme som et forbrukslån, og er følgelig et lån til forbruk. Dette betyr at det ikke finnes noen begrensninger på bruksområdene – for hva er vel forbruk? Det som er forbruk for deg, er det du kan bruke pengene på. Med andre ord kan du fint pusse opp kjellerstua ved hjelp av et kredittlån. Hvis du ønsker å reise på charterferie til Gran Canaria, ja vel – så gjør du det da! Dette er nok en av årsakene til at norske kredittlån er såpass populære som de er.

Som vi nevnte innledningsvis så er et kredittlån et usikret lån. Det gjør at det er mulig å søke om et slikt lån selv om man ikke eier egen bolig, bil eller andre ting som man vanligvis ville ha stilt som sikkerhet for et lån. Det krever dog at du har en nokså høy inntekt for å låne større summer, men de fleste nordmenn som har en eller annen form for fast jobb (behøver ikke være fulltid) vil oppleve at det ikke er så veldig vanskelig å skaffe seg et kredittlån.

Selv om det er mulig å skaffe seg et kredittlån allerede i ung alder (den laveste aldersgrensen er 18 år), så ser vi at det er den «eldre garde» som står for den største låneandelen. Det er nemlig nordmenn over 30 år som tar opp flest kredittlån i Norge, og de mest populære bruksområdene for slike lån er oppussing, reise og nedbetaling av dyr gjeld. Sistnevnte er slettes ingen dårlig idé dersom du har samlet opp en bunke med regninger på dyre kredittkort eller smålån med høy rente.

Hvor mye koster et kredittlån?

Norske kredittlån har meget varierte priser, noe du kan se i oversikten her på nettstedet. Men på generelt grunnlag så kan vi si at renten på slike lån vanligvis ligger mellom 10 til 20 prosent, og at de fleste nordmenn som søker om et kredittlån får en rente på rundt 15-16 prosent hos banken. Det er dog mange faktorer som avgjør renten, der alt fra din egen inntekt til hvor stor lånesum du søker om vil være avgjørende. Ønsket nedbetalingstid kan også være med på å påvirke hvor mye du må punge ut med for lånet.

Når du skal søke om et kredittlån, så er det helt uforpliktende og gratis å legge inn en søknad. Derfor kan det være lurt å søke hos flere banker før man bestemmer seg hvor hvilket tilbud man ønsker å takke ja til. Som vi har nevnt allerede er det en stor priskrig mellom bankene, og man kan spare mye penger på å undersøke markedet ekstra grundig før man tar opp et lån.