Gunstig lån

Gunstig lån

Mange skal ha det til at det er både farlig og komplisert å ta opp et lån, men det er slettes ikke tilfellet – så lenge man søker om et gunstig lån. Og når vi snakker om lån i denne sammenhengen, så er det et forbrukslån der man kan bruke pengene til akkurat hva du vil. Og da er det kanskje ikke så rart at slike lån til forbruk er så populære som de faktisk er, når man har en såpass stor frihet med pengene.

Men det finnes mange lån på markedet, og det kan være vanskelig å finne ut hva som er et gunstig lån. Men gjennom nettstedet vårt blir det neppe noe problem!

Veldig viktig å sammenligne lån

Gunstig lånSiden du er på utkikk etter et gunstig lån, så regner vi nesten med at du allerede har skjønt viktigheten med å sammenligne de ulike lånene på markedet. For mens den ene banken vil tilby deg en rente på 18 prosent, så er det fullt mulig at det finnes en annen bank som vil låne deg det samme beløpet til en rente på 14 prosent. Avhengig av hvor mye du skal låne og hvor lang tid du vil bruke på å nedbetale lånet vil også den totale kostnaden variere, men at det er snakk om en nokså stor besparelse behøver man ikke å være rakettforsker for å forstå.

Den eneste måten å finne ut på om et lån er et gunstig lån eller ei, er ved å sammenligne lån. Det man skal se etter da, er den prosenten som heter effektiv rente. Dette er et tall som gir et reelt bilde på hvor mye lånet kommer til å koste deg, ettersom både renter og gebyrer er inkludert (derav «effektiv» rente). Hvis dette tallet er over 17-18 prosent, så anbefaler vi at man forsøker å søke om et gunstig lån hos en annen bank.

Låne gjennom en låneformidler

Et av de beste alternativene man har dersom man vil sikre seg et gunstig lån, er å legge inn en søknad hos en låneformidler. Dette er et selskap som videresender søknaden din til flere norske banker. Alle bankene vil vurdere søknaden din individuelt, og derfor øker sjansene dine for å få et gunstig lån. Dette er metoden som anbefales av ekspertene, og de norske låneformidlerne sørger hver eneste dag for at flere tusen nordmenn får oppfylt drømmene sine. Det koster ingenting å bruke en låneformidler, samtidig som det er helt uforpliktende!

Søke om et gunstig lån

Uansett om du skal søke om et gunstig lån gjennom en låneformidler, eller direkte hos en bank, så er du nødt til å sjekke om du oppfyller de søkekriteriene som stilles først. Alle banker har en aldersgrense som må oppfylles, og den er som regel et sted mellom 18 til 25 år (minimumsalder). Mens enkelte banker krever at du bare har en fast jobb/fast inntekt, så vil andre igjen si at du må tjene minst 200 000 kroner uansett hvor mye du ønsker å låne hos dem.

I tillegg er den fremste grunnen til avslag på lånesøknader at man har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Derfor er man nødt til å kvitte seg med disse kravene før man søker om et gunstig lån – i alle fall dersom man har forventninger om at søknaden skal bli godkjent. Da gjenstår det vel egentlig bare å si: Lykke til!